Nieuws

Levensverhaal schrijven met Gilde Gooi Noord

 Levensboek of levensverhaal schrijven samen met een vrijwilliger is een nieuwe activiteit van het Gilde Gooi Noord. Ouderen hebben er soms behoefte aan om hun leven de revue te laten passeren en dit op papier te zetten. De reden hiervoor kan heel verschillend zijn; bijvoorbeeld om hun verhaal door te geven aan hun (klein)kinderen of, voor mensen met beginnende dementie, als houvast om samen met anderen herinneringen op te halen. Om dit te realiseren gaat een vrijwilliger van het Gilde Gooi Noord gedurende 2 à 3 maanden elke week ongeveer 2 uur op bezoek bij de oudere en tekent dan zijn of haar levensverhaal op aan de hand van een aantal vragen. Tijdens deze bezoeken bepaalt de deelnemer samen met de vrijwilliger de inhoud en de uitvoering van het boek. Het kan een losbladig systeem worden, geïllustreerd met foto’s en andere documenten, of worden gedrukt en gebonden in boekvorm. De vrijwilliger die dit ondersteunt heeft veel ervaring met ouderen, is in hun verhaal geïnteresseerd en heeft voor het maken van het levensboek een cursus gevolgd.
De kosten blijven beperkt tot het te gebruiken materiaal en variëren van ca. 20 Euro voor een losbladig systeem tot 30 Euro of meer voor een boek met tekst en foto’s, afhankelijk van de dikte.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Gilde Gooi Noord, per e-mail: info@gildegooinoord.nl of telefonisch via telefoonnummer
06-37441022.

Gilde Magazine van 3 july 2018

Gilde Magazine 3-2018

 

Comments are closed.