De levensduur van de batterij
Bij sommige gewone oplaadbare batterijen kan het geheugeneffect optreden. Dat houdt in dat bij het niet volledig ontladen, de batterij zijn laatste restcapaciteit onthoudt zodat na verloop van tijd de werkelijke capaciteit van de batterij sterk kan afnemen. Door de batterij regelmatig geheel te ontladen wordt het geheugeneffect belangrijk verminderd. Dit kunt u doen door tijdens het gebruik van uw laptop de batterij niet op te laden, door de laptop niet te verbinden met het lichtnet. Een nadeel is echter dat de lichtopbrengst van uw beeldscherm minder is. Op het moment dat uw batterij bijna leeg is verbindt u de laptop met het lichtnet.
Uw laptop in een stoffige omgeving
Gebruik uw laptop niet in een stoffige omgeving, zoals bijvoorbeeld in bed. Uw laptop zuigt (net als een stofzuiger) lucht aan en het stof komt dus in uw laptop. Hierdoor zal de koeling niet goed meer kunnen werken wat schadelijk is voor uw laptop. Ook wordt uw laptop trager doordat de micro processor minder snel zal gaan werken om minder warmte te produceren. Gebruik uw laptop dan altijd op een vlakke ondergrond voor een optimale koeling van uw laptop.
Uw laptop buitenshuis
Als u een laptop buitenshuis vervoert, is het verstandig deze in een speciale laptoptas te stoppen. Hiermee loopt u weinig risico uw laptop te beschadigen. Maar wanneer u buitenshuis bent met een laptoptas loopt u een groot risico dat u hiervan beroofd wordt. Bijna iedereen kan zien dat u een laptop bij u heeft! Stop daarom uw laptoptas in een grote boodschappentas waardoor niemand kan zien dat u een laptop bij u heeft. Wordt uw laptop buitenshuis geroofd dan krijgt u niet altijd de schade van de verzekeringsmaatschappij uitgekeerd. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw verzekeringsmaatschappij.
“Gilde Gooi Noord, dáár kom je verder mee!”