Levensverhalen

Mensen kunnen de behoefte hebben om het verhaal van hun leven op papier vast te leggen. Daarmee kunnen ze hun levensverhaal in een blijvende vorm doorgeven aan kinderen, kleinkinderen en anderen. Vaak is dat aanleiding om daarover in gesprek te gaan. Dat kunnen indringende en heel waardevolle gesprekken zijn. 

Het verhaal dat u wilt vertellen, hoeft niet uw hele leven te omvatten. Het kan ook gaan om bijzondere gebeurtenissen.
Bij voorbeeld: een ingrijpende ziekteperiode, een dierbare gebeurtenis, een bijzondere reis, hoe u de coronapandemie hebt ervaren.
 

Er zijn ouderen die aan hun kleinkind levenslessen mee willen geven. Dat kan de vorm krijgen van een ontroerende brief aan mijn kleinkind. 
Niet iedereen is in staat zijn of haar verhaal zelf op te schrijven. Een vrijwilliger van Gilde Gooi-Noord biedt desgewenst hulp. De vrijwilliger gaat dan met u in gesprek en schrijft aan de hand daarvan uw verhaal. Ook kan de vrijwilliger een door u geschreven tekst van commentaar voorzien. Uw verhaal kan alleen uit teksten bestaan, maar er kunnen ook foto’s worden toegevoegd.  

U kunt van uw levensverhaal een boek laten maken, ook in een kleine oplage. De kosten daarvan komen voor uw rekening. Aan de inzet van de vrijwilliger zijn geen kosten verbonden. Reiskosten worden wel in rekening gebracht. 

Als u geïnteresseerd bent in hulp bij het schrijven van uw (levens)verhaal, kunt u contact opnemen met Gilde Gooi-Noord of met Corry van Eendenburg.  
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en onze mogelijkheden.
 

Telefoon Corry van Eendenburg : 06-236 04 230 of e-mail info@gildegooinoord.nl

Comments are closed.